Rulouri cu surimi si cuscus

Printeaza

Rulouri cu surimi si cuscus din: batoane de surimi, foi de alge nori, ceapa verde, cuscus, porumb, mazare, morcov, ardei capia, foi de orez, ulei, sare, piper, menta, sos de smantana cu mustar.

Ingrediente:Rulouri_cu_surimi_si_cuscus

  • 300 g batoane de surimi
  • 4 foi de alge nori
  • o legatura de ceapa verde
  • 150 g cuscus
  • 100 g porumb boabe
  • 100 g mazare
  • un morcov
  • un ardei capia
  • foi de orez
  • 80 ml ulei
  • sare
  • piper
  • menta
  • sos de smantana cu mustar

 

Mod de preparare:

Mazărea şi morcovul curăţat de coajă se spală, se fierb în apă cu sare şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte cinci minute ardeiul capia tăiat cubuleţe, apoi se adaugă mazărea şi morcovul. Se călesc două minute, se presară mentă uscată după gust şi se iau pe foc.

Cuşcuşul se opăreşte cu apă clocotită, se amestecă bine cu legumele călite, boabele de porumb, sare şi piper după gust. Batoanele de surimi se oparesc in apa clocotita si se lasa sa se raceasca. Se intind foile de alge nori pe un rulou de bambus, se stropesc cu putina apa, se asaza deasupra bucati de ceapa verde si batoane de surimi.

Se uda foile de orez cu apa clocotita, se pun pachetele de alge cu surimi si se ruleaza. Se taie bucati potrivite si se servesc alaturi de cuscusul cu legume.

Se servesc ca atare sau cu un sos de smantana cu mustar.

Rulouri cu surimi si cuscus

Rulouri_cu_surimi_si_cuscus

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.