Rulouri cu peşte afumat

Printeaza

Rulouri cu peşte afumat

Rulouri cu peşte afumat

Ingrediente:

  • 8 ardei capia
  • 4 fileuri peeşte afumat
  • două linguri de pastă de măsline
  • 50 g unt
  • 30 g făină
  • două gălbenuşuri
  • 100 ml smântână
  • 200 ml vin alb demisec
  • 500 ml apă
  • sare, piper
  • cimbru
  • pătrunjel
  • o lămâie

Preparare:

Untul se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugăă făina, se amestecă, se lasă să se prăjească puţin şi se adaugă apa treptat, amestecând mereu ca să nu rămână cocoloaşe de făină.

Se adaugă vinul, sei fierbe timp de zece minute, apoi se ia de pe foc. Separat se amestecă gălbenuşurile cu smântână, se pun peste sos şi se omogenizează. Se condimentează, se adaugă cimbru tocat şi se mai pune câteva minute pe foc.

Ardeii capia se spală, se şterg cu un şervet şi se coc. Se descojesc, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Peştele afumat se curăţă de oase, se taie în bucăţi mai mici şi se pune într-un castron.

Se ung jumătăţile de ardei cu pastă de măsline, se pun bucăţi de peşte, se rulează şi se prind cu o scobitoare. Se stropesc cu suc de lămâie şi se pun pe un platou.

Rulouri cu peşte afumat

Rulouri cu peşte afumat.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata interesant reteta asta de rulouri cu peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.