Rulouri cu mascarpone si cicolata neagra

Printeaza

Rulouri cu mascarpone si cicolata neagra din: ouă, zahăr, făină, cacao, păstaie de vanilie, cremă mascarpone, frişcă lichidă, zahar pudra, zahar vanilat, ciocolata neagra, unt (82%).

Rulouri_cu_mascarpone_si_cicolata_neagra

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 păstaie de vanilie

Ingrediente pentru crema:

  • 1 cutie cremă mascarpone (250 g)
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 5 linguri cu vârf de zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pentru sos:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 5 linguri de zahăr
  • 75 ml apă
  • 75 g unt (82%)

Mod de preparare:

Separă gălbenuşurile şi freacă-le cu un praf de sare. Bate albuşurile cu zahărul, ca pentru bezea.

Incorporează gălbenuşurile. Adaugă vanilia, făina şi cacaua.

Toarnă compoziţia într-o tavă tapetată, nivelează cu lin­gura şi dă la cuptor zece minute.

Când e gata, răstoarnă pe un prosop umed, acoperă şi lasă la răcorit. Bate frişca cu zahărul şi zahărul vanilat.

Adaugă brânza şi amestecă. Pentru sos, fierbe apa cu zahărul până capă­tă consistenţa unui sirop.

Pune ciocolata topită la bain-marie, untul şi omogenizează. întinde crema de mascarpone, rulează şi stropeşte cu sosul călduţ.

Rulouri cu mascarpone si cicolata neagra

Rulouri_cu_mascarpone_si_cicolata_neagra

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.