Rulouri cu gutui si stafide

Printeaza

Rulouri cu gutui si stafide din: faina, oua, drojdie, lapte, unt, zahar, gutui, stafide.

Ingrediente:Rulouri cu gutui si stafide

Pentru aluat:

  • 375 g făină
  • 3 ouă
  • un cub drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • 125 g unt topit
  • un praf sare

Pentru umplutură:

  • 2 gutui
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g stafide
  • zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Gutuile se taie cuburi şi se pun ia fiert 10 minute. Drojdia se desface în lapte şi se lasă să se umfle. In făină se face un gol, se pun drojdia, sarea, se amestecă înglobând puţină făină, se pun ouăle, se amestecă şi se toarnă untul topit.

Se amestecă şi se lasă aluatul să crească 2 ore.

Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul şi se întinde o foaie care se taie fâşii late de 6-8 cm. Apoi fiecare fâşie se taie în funcţie de cât de mare se doreşte a fi ruloul, se presară cu zahăr brun şi stafide, se pun gutui bine scurse de apă, se rulează şi se aşază într-o tavă unsă.

Se coc circa 50 de minute.

Se servesc pudrate cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.