Rulouri cu crema de alune

Printeaza

Rulouri cu crema de alune din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, ulei, lamaie, vanilie, nuci, alune, lamaie, cacao, rom.

Ingrediente:Rulouri cu crema de alune

Aluat:

  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă sare
  • 250 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Cremă:

  • 150 g nuci măcinate
  • 50 g alune prăjite măcinate
  • 4-5 linguri zahăr
  • 2-3 linguri cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri pesmet
  • esenţă de rom
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se prepară crema: se amestecă nucile şi alunele măcinate cu zahărul, pesmetul şi cacao.

Se adaugă laptele fierbinte, se omogenizează şi se adaugă rom. Se lasă să se răcească.

Aluat dospit: se face o maia din 100 g făină, drojdia înmuiată cu o lingură de zahăr şi lapte cald.

Se amestecă până devine un aluat cu o consistentă moale.

Se lasă să crească bine, apoi se adaugă restul de făină, gălbenuşurile bătute bine cu sarea, zahărul, esenţă, iar la sfârşit laptele cald.

Se frământă şi se lasă la crescut într-un loc cald, ferit de curent.

Se împarte aluatul în două, se întinde o foaie groasă de 0,5 cm, care se unge cu crema de nuci şi alune, se rulează strâns, apoi se taie felii de 7 cm cu ajutorul unei aţe.

Se aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească 15 minute.

Se ung cu gălbenuş şi se coc 20-25 minute, la 180 °C. Se servesc pudrate cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.