Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci

Printeaza

Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui, cartofi, ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin, dafin, busuioc, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri_cu_cartofi_in_sos_de_ciuperci

  • 2 piepţi de pui dezosaţi
  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri cu făină
  • 3 linguri cu unt
  • 2 linguri cu smântână
  • 250 ml vin alb sau şampanie
  • 1 foaie de dafin
  • busuioc proaspăt
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert, tăiaţi cubuleţe, în apă cu sare. Când s-au fiert, scurge-i şi pasează-i cu furculiţa, adaugă o lingură cu unt, apoi amestecă.

Curăţă ceapa şi tai-o în cuburi mari. Incinge puţin ulei într-o tigaie, căleşte ceapa până se aureşte frumos şi adaug-o peste cartofi.

Potriveşte de sare şi amestecă bine, după ce ai adăugat câteva fire de verdeaţă.

Taie pe mijloc ptepţii de pui, astfel încât să obţii două bucăţi mai mari, sărează puţin, întinde amestecul de cartofi, apoi rulează carnea.

Leagă cu aţă sau prinde carnea cu scobitori şi pune rulourile într-o tavă, alături de vin şi foaia de dafin. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp, curăţă ciupercile, taie-le felii şi pune-le la fiert în puţină apă. Când ciupercile sunt fierte, scurge zeama şi păstreaz-o.

Intr-o tigaie, încinge untul, adaugă făina şi desfă cu zeama de la ciuperci, iar la sfârşit, adaugă smântână, ciupercile şi sare.

Serveşte rulada tăiată în felii, cu găluşti de griş, sos de ciuperci şi frunze proaspete de busuioc.

Rulouri cu cartofi in sos de ciuperci

Rulouri_cu_cartofi_in_sos_de_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.