Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri ed clatite cu branza si somon afumat din: faina, oua, lapte, unt, crema de branza, somon afumat, masline, patrunjel si sare.

Ingrediente:Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat

  • 125 g făină
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 20 g unt
  • 250 g cremă de brânză
  • 200 g somon afumat
  • 1 linguriţă rasă cu boia dulce
  • 5-6 măsline pentru decor
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Mixăm ouăle cu laptele, sarea şi făina până ce obţinem un aluat semilichid omogen. Ungem o tigaie antiaderentă cu puţin unt şi o punem pe foc moderat să se încingă.

Turnăm un polonic din aluatul de clătite în tigaia încinsă şi coacem câte 2-3 minute pe fiecare parte.

După ce clătita s-a rumenit uniform pe ambele părţi, o scoa­tem pe o farfurie plată. Pregătim şi celelalte clătite şi le lăsăm să se răcească.

Intr-un vas, mixăm brânza amestecată cu boiaua dulce până ce obţinem o cremă fină. Ungem fiecare clătită cu un strat de brânză şi aşezăm pe întreaga suprafaţă a clătitei fileurile de somon afumat. Rulăm clătitele, le învelim în folie de aluminiu şi le ţinem la frigider pentru circa o oră.

Tăiem rulourile în felii groase de maximum 3 cm, le aşezăm pe un platou şi, dacă dorim, le decorăm cu felii de măsline negre sau verzi.

Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat

Rulouri de clătite cu brânză şi somon afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.