Rulouri de carpaccio cu sos

Printeaza

Rulouri de carpaccio cu sos din: pulpa de vitel, seminte de pin, parmezan, busuioc, usturoi, salata verde, coriandru, busuioc, piper, ulei, sare.

Ingrediente:Rulouri_de_carpaccio_cu_sos

  • 500 g pulpa de vitel
  • 4 linguri cu seminte de pin
  • 5 linguri cu parmezan
  • 1 legatura cu busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • salata verde
  • coriandru
  • busuioc
  • piper
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pisează fin coriandrul, busuiocul şi piperul. Pune acest amestec pe un tocător.

Taie carnea în două bucăţi groase şi tăvăleşte-le prin acest amestec de condimente.

Perpeleşte-le într-o tigaie de teflon unsă cu puţin ulei vreo cinci minute, până ce prind o crustă maronie.

Rumeneşte frumos carnea pe toate părţile.

După ce s-a răcorit, cu un cuţit foarte ascuţit’, taie felii subţiri şi apoi întinde-le prin presare cu latul cuţitului.

Dă-le cu puţină sare şi unge-le cu ulei.

Toacă seminţele de pin împreună cu usturoiul, apoi adaugă frunzele de busuioc tăiate.

Pasează totul foarte fin şi adaugă parmezanul ras.

Mixează, adăugând ulei puţin câte puţin, ca la maioneză, până ce obţii un sos cremos, şi potriveşte de sare.

Cu acest sos, unge feliile de carne şi rulează. înfăşoară fiecare rulou într-o frunză de salată bine spălată şi uscată, prinde cu scobitoare şi pune-le pe toate la rece până la servire.

Rulouri de carpaccio cu sos

Rulouri_de_carpaccio_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.