Rulou cu maruntaie de miel

Printeaza

Rulou cu maruntaie de miel

Rulou cu maruntaie de miel

Ingrediente:

  • măruntaie de miel (inimă, ficat şi plămâni)
  • un pahar şi jumătate de apă şi vin
  • o ramură de maghiran
  • usturoi verde
  • ceapă verde
  • arpagic
  • ulei de măsline
  • foi de spanac şi de salată
  • pătrunjel verde
  • boia
  • făină
  • oţet
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie plămânii pe lung, spală-i, lasă-i la scurs, stoarce-i bine, stropeşte-i cu apă şi oţet, apoi stoarce-i din nou şi repetă operaţiunea de mai multe ori. După ce crezi că au fost storşi suficient, taie-i fâşii subţiri, pe care le treci prin făină.

Taie în fâşii subţiri şi inima. Spală-le şi lasă-le la scurs, presară sare şi dă-le cu făină. Procedează la fel şi cu ficatul. Căleşte toate aceste fâşii (de plămâni, inimă şi ficat) în puţin ulei de măsline.

Căleşte, de asemenea, separat, partea albă de la usturoiul verde şi ceapa verde, precum şi arpagicul (toate tocate mărunt), aromate cu maghiran, pătrunjel verde şi boia. la o foaie de salată sau de spanac şi pune într-un capăt al ei câteva fâşiuţe de plămâni, inimă şi ficat, puţin din amestecul de ceapă, usturoi şi arpagic călit, după care rulezi foaia şi o închizi cam la fel cum se procedează pentru sarmale.

Poţi lega aceste rulouri cu frunzele lungi de ceapă verde şi usturoi. Prăjeşte rulourile în puţin ulei sau frige-le pe o tablă sau un grătar (cu mare grijă, să nu se rupă foile), după care le pui într-o oală şi torni deasupra apă şi vin. Laşi să fiarbă înăbuşit până scade zeama.

Rulou cu maruntaie de miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.