Rulade de vinete umplute cu carne

Printeaza

Rulade de vinete umplute cu carne din: vinete, sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc de lamaie.

Ingrediente:Rulade de vinete umplute cu carne

  • 3 vinete
  • sare
  • 4 roşii uscate conservate în ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 400 g carne tocată
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 ou
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • chimen măcinat
  • cimbru uscat
  • 1-2 ardei capia verzi
  • 2 linguri suc de lămâie

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă şi se taie pe lung, în felii groase de cca 1 cm. Se sărează bine pe ambele feţe şi se lasă să se scurgă de zeamă 30 min.

Se scurg de ulei roşiile uscate; se taie apoi cuburi. Se încinge 1 lin­gură ulei şi se că­lesc ceapa şi us­turoiul tocate; se lasă să se răcească.

Apoi se frământă cu carnea tocată, muştar, ou, roşii uscate, pătrun­jel, sare, piper, chimen şi cimbru. Se încinge cuptorul la 200 °C.

Se şterg feliile de vinete se aşază pe fiecare puţină |ompoziţie de carne; se rulează.

Se aseaza apoi ruladele unele lângă altele intr-o formă de sufleu unsă şi se ung deasupra cu 2 linguri ulei.

Se pun deasupra jumătăţi de ardei capia. Se unge totul cu puţin ulei şi se coace la cuptor 30-40 min. Se scot şi se ser­vesc cu suc de lămâie.

Rulade de vinete umplute cu carne

Rulade de vinete umplute cu carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.