Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb

Printeaza

Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb

Ingrediente:Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie cu garnitură de pilaf cu stafide

  • 1,400 kg pulpă de viţel
  • 200 g piept afumat
  • 120 g unt sau ulei
  • 3 ouă
  • 1 1/2kg varză
  • 1 lingură smantană
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri sos alb
  • pu­ţină supă pentru sos
  • 1/2 pahar vin

 

Mod de preparare:

Se taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se aşază pe scandură una lîngă alta, pe fiecare se întinde puţină tocătură (din res­turile de carne de la şniţele, 1 felie franzelă înmuiată şi stoarsă, ceapă to­cată şi sotată, sare, piper, 1 ou) şi cîte o felie de piept afumat.

Se rulează, se aşază într-o cratiţă unsă cu ulei, se dă sare, piper şi se pun la cuptor pînă ce se rumenesc.

Se scot ruladele, se face sosul (în cratiţa în care s-au fript), cu puţină făină, unt, puţină supă şi 1/2 pahar vin. Separat se fierbe varza, se taie bucăţi, se stoarce şi se amestecă cu piept afumat tăiat şi pră­jit, sosul alb, 2 ouă, piper, sare şi se dă la cuptor.

Cu această compoziţie se face o budincă subţire care se răstoarnă pe platou şi peste care se aşază ruladele. în sos se mai pune o lingură de smantană şi se serveşte la sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.