Rulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb
PrinteazaRulada umpluta cu tocătură de carne şi piept afumat cu garnitură de budincă de varză cu piept afumat şi sos alb
- 1,400 kg pulpă de viţel
- 200 g piept afumat
- 120 g unt sau ulei
- 3 ouă
- 1 1/2kg varză
- 1 lingură smantană
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri sos alb
- puţină supă pentru sos
- 1/2 pahar vin
Mod de preparare:
Se taie 12-14 şniţele subţiri, se bat cu satirul (se platează), se aşază pe scandură una lîngă alta, pe fiecare se întinde puţină tocătură (din resturile de carne de la şniţele, 1 felie franzelă înmuiată şi stoarsă, ceapă tocată şi sotată, sare, piper, 1 ou) şi cîte o felie de piept afumat.
Se rulează, se aşază într-o cratiţă unsă cu ulei, se dă sare, piper şi se pun la cuptor pînă ce se rumenesc.
Se scot ruladele, se face sosul (în cratiţa în care s-au fript), cu puţină făină, unt, puţină supă şi 1/2 pahar vin. Separat se fierbe varza, se taie bucăţi, se stoarce şi se amestecă cu piept afumat tăiat şi prăjit, sosul alb, 2 ouă, piper, sare şi se dă la cuptor.
Cu această compoziţie se face o budincă subţire care se răstoarnă pe platou şi peste care se aşază ruladele. în sos se mai pune o lingură de smantană şi se serveşte la sosieră.
Pofta buna!