Ruladă umplută cu cremă de castane

Printeaza

Ruladă umplută cu cremă de castane din: faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, galbenusuri, castane, gem de caise, ciocolata.

Ingrediente:Rulada_umpluta_cu_crema_de_castane

  • 300 g faina
  • sare
  • 20 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 30 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 300 g castane comestibile decojite
  • 1/2 borcan gem de caise
  • 3 linguri ciocolata topita

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron, cu un praf de sare. Se face o gropiţă la mijloc, unde se aşază drojdia zdrobită, zahărul şi puţin lapte. Se lasă să crească la căldură, apoi se adaugă untul topit, restul de lapte şi gălbenuşurile. Se adaugă în compoziţia de aluat şi se frământă. Se acoperă aluatul cu un prosop curat şi se lasă să crească la căldură.

Se macină castanele decojite şi se adaugă gem (dacă nu sunt suficient de moi castanele, se lasă să se înmoaie în lapte, se dau în clocot şi se scurg). Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se unge cu crema de castane.

Se rulează şi se aşază într-o formă unsă cu unt şi se mai lasă să crească puţin. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se coace 30 min. Apoi se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească şi se decorează cu ciocolată topită.

Ruladă umplută cu cremă de castane

Rulada_umpluta_cu_crema_de_castane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.