Ruladă cu smochine

Printeaza

Ruladă cu smochine: faina, scortisoara, nucsoara, sare, unt, nuci, zahar tos, ou, smochine, portocala, zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente aluat:Rulada_cu_smochine.png

  • 1 1/3cană făină albă
  • 1/2 linguriţă scorţişară şi nucşoa­ră fin năcinate
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana unt
  • 1/2 nuci măcinite
  • 1/3 cană zahăr tos
  • 1 ou

Ingrediente umplutură:

  • 500 smochine uscate
  • coaja de la 1 portocală
  • 1/2 cană zahăr tos şi apă
  • 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentu a doza ingredi­entele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Cerni într-un bol făina, nucşoara, scorţişoara şi sarea. In alt bol, freci spumă untul, zahărul şi oul. Amesteci cele două compoziţii, iar la final adaugi nucile măci­nate. Rezultă un aluat nee­lastic, lipicios, pe care-l înveleşti în folie şi îl intro­duci în frigider pentru 30 de minute.

Intre timp, toci mărunt smochinele şi le pui la fiert cu apa, zahărul şi coaja de portocală, pentru circa 20 de minute, până se leagă pasta.

Scoţi aluatul din frigider şi îl împărţi în două. Pe o bucată de folie de aluminiu unsă cu puţin ulei, întinzi cu sucitorul o foaie groasă de aproximativ 5 mm. Ungi cu 1/2 din umplutura rece de smochine, rulezi şi pui rula­da într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Procedezi la fel cu aluatul şi umplutura rămase. Coci ruladele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30-35 de minute. Laşi ruladele în tavă până se răcesc complet. Le presari cu zahăr pudră. Cel mai bine e să le tai a doua zi.

Ruladă cu smochine

Rulada_cu_smochine.png

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu arata bine deloc rulada asta, sper sa fie gustoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.