Rulada simpla

Printeaza

Rulada simpla din: oua, zahar pudra, faina, cacao, frisca, decoratiuni.

Ingrediente:Rulada_simpla

  • 4 oua
  • 120 g zhar pudra
  • 100 g faina
  • 20 g cacao

pentru umplut si decorat:

  • 500 ml frisca lichida
  • o lingura cacao
  • decoratiuni diverse

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte aluatul pentru care gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă. Se bat albuşurile spumă şi apoi spuma se adaugă, puţin câte puţin, peste crema de gălbenuşuri. Făina şi cacaua cernute se adaugă în aluat. Se amestecă şi se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie.

Se scoate aluatul copt pe un şervet umezit şi se rulează, lăsându-l la răcit aşa. Se bate frişca, o parte se pune la interior, iar restul se aşază la exterior şi se trasează striaţiile scoarţei de copac. Se presară cu cacaua cernută şi se dă la rece pentru o oră.

Se ornează cu bomboane sau alte decoraţiuni din ciocolată.

Rulada simpla

Rulada_simpla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.