Rulada rapida cu gem
PrinteazaRulada rapida cu gem din: oua, zahar, faina, sare, gem, zahar pudra.
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- 80 g făină
- un praf sare
Pentru umplutură:
- gem, după gust
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul pentru a obţine o cremă albă. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.
Peste crema de gălbenuş se pune făina, se amestecă şi se adaugă spuma. Aluatul se toarnă în tava de copt unsă şi tapetată cu hârtie. Se coace 10 minute.
Se scoate pe un şervet umezit, se rulează şi se lasă a$a să se răcească. Se desface, se pune gemul, se rulează din nou şi se lasă peste noapte. Se serveşte a doua zi cu zahar pudra presarat deasupra.
Pofta buna!