Rulada de pui cu morcovi si sunculita

Printeaza

Rulada de pui cu morcovi si sunculita din: piept de pui, ceapa verde, usturoi, ou, unt, chimen, morcovi, cartofi, patrunjel verde, sunculita, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_de_pui_cu_morcovi_si_sunculita

  • 600 g piept de pui
  • 2 cepe verzi
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 1 lingura chimen
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 200 g şunculiţă ţărănească
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapă se pune usturoiul tăiat mărunt sau pisat şi se înmoaie cu puţină apă. Se mai lasă la fiert încă 5 minute.

După ce s-a răcit, ceapa se amestecă bine cu cartofii şi morcovii fierţi tăiaţi cubuleţe mici. Amestecul obţinut se condimentează cu sare, chimen şi puţin piper.

Pieptul de pui se căptuşeşte cu felii de şunculiţă ţărănească, se umple cu compoziţia, se rulează, se prinde cu scobitori ca să nu se destrame, se unge cu puţin unt şi se bagă la cuptor. Se lasă aproximativ 20 minute, se scoate, se desfac feliile de şuncă şi se porţionează.

Rulada de pui cu morocvi si sunculita se serveşte cu salată sau castraveţi acri. Se ornează cu verdeaţă.

Rulada de pui cu morcovi si sunculita

Rulada_de_pui_cu_morcovi_si_sunculita

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mircea Ionescu

    Like pentru rulada asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.