Ruladă cu praz şi brânză

Printeaza

O reteta de rulada cu praz si branza din: praz, telemea, smantana, ulei, faina, unt si sare.

Ingrediente:Ruladă cu praz şi brânză

  • 2 fire de praz
  • 400 g telemea sarata
  • 3-4 linguri cu smantana
  • ulei

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mai adânc, amestecă bine cu o lingură de lemn untul cu smântână până obţii o cremă păstoasă. Adaugă sarea şi făina în ploaie.

Din toate aceste ingrediente, frământă aluatul şi lasă-l la rece minimum 3-4 ore. Intinde aluatulîntr-o foaie potrivit de groasă.

Unge-o cu smântână şi presară rondele de praz şi brânza rasă. Răsuceşte uşor şi aşază rulada într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Unge-o cu puţin gălbenuş şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

Ruladă cu praz şi brânză

Ruladă cu praz şi brânză

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.