Rulada de porc cu usturoi

Printeaza

Rulada de porc cu usturoi din: carne de porc, sare, piper, patrunjel, sunca, ulei, usturoi, smantana, lapte.

Ingrediente:Rulada_de_porc_cu_usturoi

  • 1,5 kg carne de porc fara os
  • sare
  • piper
  • 2 legaturi patrunjel
  • 150 g sunca
  • 3 linguri ulei
  • 3 capatani de usturoi
  • 300 ml smantana
  • 125 ml lapte

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 200 °C. Se spală carnea, se şterge, se taie pe lungime până la 2 cm şi se depliază. Se sărează şi se piperează. Se spală pătrunjelul, se scutură şi se toacă. Jumătate de cantitate se repartizează deasupra cărnii. Se aşază deasupra şi şunca, se rulează şi se fixează cu aţă.

Se prăjeşte rulada bine în ulei, de jur-împrejur. Se condimentează şi se dă la cuptor cca 75 min., întorcându-se o singură dată.

Căpăţânile de usturoi se pun la cuptor 30-45 min., în funcţie de mărime, până ce se înmoaie. Se scot, se despart căţeii şi se pisează. Se amestecă împreună cu smântână, lapte şi restul de pătrunjel. Se condimentează.

Se scoate friptura şi se lasă să se răcească; se îndepărtează aţa, friptura se taie felii şi se serveşte cu crema de usturoi.

Rulada de porc cu usturoi

Rulada_de_porc_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.