Ruladă cu piersici şi cremă de vanilie

Printeaza

O reteta de rulada cu piersici si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, faina, extract de vanilie, compot de piersici, smantana, dulceata de zmeura si zmeura.

Ingrediente:

  • 50 g de unt, topit si racit, plus extra pentru uns
  • 6 oua mari
  • 175 g de zahar, plus 3 linguri pentru pudrat
  • 120 g faina amestecata cu 1 pliculet praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g compot de piersici din conserva, scurse (se pastreaza zeama)
  • 200 ml de smantana dulce
  • 75 g de jeleu sau dulceata de zmeura
  • 150 g de zmeura

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se unge cu unt şi se tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile aproximative 25×35 cm. Intr-un bol mare, se bat ouăle şi zahărul folosind un mixer, până când capătă o culoare pală şi o textură pufoasă – după aproximativ cinci minute.

Se cerne făina într-un bol. Cu ajutorul unei linguri mari, se încorporează făina uşor în compoziţia de ouă. Se toarnă untul şi se amestecă repede până se combină toate ingredientele. Nu trebuie amestecat prea tare pentru a nu scoate tot aerul conţinut de ouăle bătute. Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează inclusiv spre colţurile tăvii. Se coace 12-15 minute, până ce pandişpanul devine elastic şi se pătrunde.

Se întinde pe suprafaţa de lucru o foaie de copt mai mare decât pandişpanul şi se pudrează cu restul de zahăr. Se răstoarnă pandişpanul pe hârtia de copt şi se îndepărtează cu grijă hârtia de copt de pe dosul pandişpanului. Se foloseşte hârtia de dedesubt pentru a-l rula cu grijă (urmăreşte paşii de alături). Se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, se adaugă vanilia şi trei linguri de zeamă din compotul de piersici în smântână. Apoi se bate totul cu mixerul până se formează vârfuri ca de bezea, dar moi. Se adaugă jumătate din cantitatea de piersici tocate grosier şi jumătate din cantitatea de dulceaţă de zmeură.

Se derulează pandişpanul, apoi se îndepărtează hârtia de copt şi se unge cu umplutura de piersici. Se presară deasupra zmeura şi restul de piersici. Se stropeşte cu restul de dulceaţă şi se rulează strâns pandişpanul. Se transferă pe un platou şi se serveşte imediat.

Ruladă cu piersici şi cremă de vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.