Rulada picanta de porc

Printeaza

O reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.

Ingrediente:Rulada picanta de porc

  • 800 g piept de porc cu tot cu sorici
  • 400 g carne macra tocata
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 ciuperci
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 castraveti murati
  • cimbru
  • oregano
  • salvie
  • boia iute de ardei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 200 ml supa de carne
  • 100 ml vin alb sec

 

Mod de preparare

Căleşti în ulei încins ceapa tăiată mărunt împreună cu carnea tocată. Condimentezi cu usturoi pisat, ierburi aroma­te, sare şi piper, după gust, du­pă care laşi să se răcească. Tai carnea, cu tot cu şo­rici, pe lungime în dreptunghi, o netezeşti cu ciocanul de şni­ţele, presari sare, piper, apoi în­tinzi umplutura de carne.

Pe mijloc, aşezi, pe un singur şir (ca un miez), felii de castraveţi muraţi şi felii de ciuperci. Rulezi bucata de carne cât mai strâns, legi rulada cu sfoară şi o aşezi într-o tavă unsă cu ulei. Ungi deasupra cu ulei, presari boia, torni supa şi vinul, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul bine încins.

Laşi circa o oră şi 20 de minute. Scoţi folia de aluminiu, adaugi vinul şi introduci din nou tava la cuptor pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti tăiată felii, după răcire.

Rulada picanta de porc

Rulada picanta de porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.