Rulada de peste cu crevete

Printeaza

Rulada de peste cu crevete din: fileuri de sole, pastă de peşte, făină, unt, vin alb sec, creveţi decorticaţi, sos cu iz de peşte (sau mai bine de raci), mânătărci, oua, nucsoara, sare, piper, pătrunjel.

Ingrediente:Rulada de peste cu crevete

  • fileuri de la 2 sole frumoase
  • 60 g pastă de peşte
  • 1 lingură de făină
  • unt cât 2 nuci
  • 1/2 pahar de vin alb sec
  • 200 g creveţi decorticaţi
  • 1 cană de sos cu iz de peşte (sau mai bine de raci)
  • 100 g de mânătărci
  • 2 gălbenuşuri de ou
  • nucşoară rasă
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se taie peştele în fâşii late de 3 cm, se unge fiecare cu pasta de peşte, se presară puţin cu .făină şi se formează cu ele rulade mici, care se închid cu o scobitoare.

Se pune untul la topit într-o tigaie şi se rumenesc în el ruladele de solă, întor- cându-le, ca să se rumenească uniform.

Se toarnă vinul alb când au căpătat o culoare frumoasă, se lasă să fiarbă înăbuşit 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.

Se aşază vertical într-o tavă lungă, se introduc în centrul lor câţiva creveţi decorticaţi şi surplusul se aşază de jur împrejur.

Se spală mânătărcile şi se taie în feliuţe subţiri, se perpelesc în ceea ce a mai rămas în tigaie, peste care s-a turnat sosul cu iz de peşte.

Se lasă să fiarbă la foc mic şi e gata când lichidul a scăzut bine şi se leagă mânătărcile, amestecând găl­benuşurile de ou.

Se toarnă acest sos peste ruladele de peşte cu crevete, se presară cu nucşoara rasă şi se pun la cuptorul cald, timp de 10 minute.

Intre timp, se toacă pătrunjelul şi se presară peste acest preparat delicios înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.