Ruladă de miel cu smochine şi kumquat

Printeaza

O reteta de rulada de miel cu smochine si kumaquat din: usturoi, busuioc, patrunjel, sare, piper, ceafa de miel, nucsoara, rozmarin, ulei de masline, smochine, portocale, samburi, vin alb sec si bulion de pui.

Ingrediente:Ruladă de miel cu smochine şi kumquat

  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • Sare si piper negru
  • 1 kg ceafa de miel, dezosata
  • Nucsoara intreaga, pentru ras
  • 8 crengute de rozmarin proaspat
  • 2 linguri ulei de masline

pentru sos:

  • 100 g smochine uscate
  • 100 g kumquat (portocale pitice),
  • fara samburi, taiate felii
  • 125 ml vin alb sec
  • 300 ml bulion de pui

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc usturoiul, busuiocul, patrunjelul, impreuna cu putina sare, frecandu-se pana devin ca o pasta. In cazul in care carnea de miel a fost rulata, se indeparteaza bucatile de snur si se desface. Se taie partea care are strat mai mic de carne si se indeparteaza portiunile de grasime.

Se intinde bucata de carne cu pielea in jos pe un fund de lemn si se condi­menteaza cu piper si nucsoara rasa, iar in final se unge cu pasta de verdeturi. Se face un rulou din bucata de carne.

Se leaga bine, dar nu foarte strans, cu un fir subtire de bumbac, la intervale de 2,5 cm, incepand la 1 cm distanta fata de capat. Apoi se taie in opt felii, la jumatatea distantei dintre fire.

Se inteapa fiecare felie cu o crenguta de rozmarin si se ung feliile cu ulei pe ambele parti. Se acopera si se lasa deoparte cat timp se prepara sosul. Se curata smochinele de tulpinite, apoi se taie in jumatati si se pun intr-o cratita impreuna cu feliile de kumkuat, vinul si bulionul.

Se dau intr-un clocot, apoi se reduce flacara, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 10 minute.

Se ia capacul, se da flacara la mare si se lasa sa clocoteasca 3-4 minute, pana cand sosul capata consistenta unui sirop. Se pune capacul din nou si se tine pe foc mic, pentru ca sosul sa ramana cald.

Se incalzeste o tigaie pentru gratar sau un vas care nu lipeste. Cand este fierbinte, se pun feliile de carne de miel si se prajesc rapid 3-4 minute pe fiecare parte. Se pot face si pe gratar cu carbuni, dar se tin cu un minut mai mult pentru a fi gata.

Inainte de a se servi, se indeparteaza ata cu care a fost legata fiecare felie de miel. Se serveste cu garnitura de sos. Se poate servi cu legume verzi si cartofi, cum ar fi broccoli.

Ruladă de miel cu smochine şi kumquat

Ruladă de miel cu smochine şi kumquat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.