Rulada cu gutui si coaja de lamaie

Printeaza

Rulada cu gutui si coaja de lamaie din: faina, drojdie proaspătă, lapte, zahăr, sare, oua, coaja de lamaie, unt, gutui, apa, zahar pudra.

Rulada_cu_gutui_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 150 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • sare
  • 1 ou
  • coajă de lămâie
  • 125 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg gutui
  • 200 ml apă
  •  6-7 linguri zahăr
  • zahăr pudră (pentru ornat)

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol, apoi faci maiaua: drojdia o amesteci cu 1 lingură de lapte călduţ, foarte puţină făină şi puţin zahăr. Aştepţi să crească 15 minu­te, apoi adaugi restul de lapte, de zahăr, sare, oul, coaja de lămâie şi untul. Frămânţi până obţii un aluat moale.

Laşi să crească la loc cald cam 30 de minute, acoperit cu un prosop, între timp, speli, cureţi şi tai gutuile în bucăţi mici. Le pui în apă cu zahăr şi le laşi la fiert cam 25 de minute, încingi cuptorul. întinzi aluatul pe o suprafaţă pe care ai presărat făină.

Torni compoziţia de gutui pe toată suprafaţa. Apoi rulezi şi aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ţii ta copt 50 de minute, la foc potrivit. Serveşti, pudrată cu zahăr, când s-a mai răcit.

Rulada cu gutui si coaja de lamaie

Rulada_cu_gutui_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.