Ruladă cu gem şi ciocolată albă

Printeaza

O reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar, untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie.

Ingrediente:Ruladă cu gem şi ciocolată albă

  • unt, pentru uns
  • 300 g de făină cu agent de creştere
  • 85 g de zahăr
  • 140 g de untură
  • 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai trebuie
  • 8 linguri gem de zmeură
  • 50 g de ciocolată albă, tocată, plus 25 g, topită
  • 425 g cremă de vanilie, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge cu unt o hârtie de copt. Se amestecă făina cu zahărul, untura şi cu sare, apoi se leagă cu laptele pentru a forma un aluat moale, dar nu lipicios.

Se mai adaugă puţin lapte dacă te ajută să încorporezi şi ultimele rămăşiţe de pe marginea castronului.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se întinde aluatul într-un dreptunghi de 20x30cm. Se întinde deasupra gemul şi se presară nişte ciocolată, lăsând o margine de jur-împrejur.

Se rulează aluatul începând cu latura mai scurtă, apoi se ciupesc cu grijă capetele pentru a le sigila, împiedicând astfel gemul să iasă.

Se mută cu grijă pe hârtia pregătită.

Se împătureşte hârtia peste capetele ruladei, apoi se împachetează destul de strâns. Se fixează cu capse sau clipsuri pe lungime, ceea ce te va ajuta să obţii forma clasică, rotundă.

Se coace 50 de minute până când rulada este fermă şi arată rumenă prin hârtie. Se lasă deoparte 5 minute, înainte de a fi tăiată, pentru a opri gemul să se scurgă.

Se stropeşte cu ciocolata topită şi se serveşte alături de un borcan cu cremă de vanilie caldă.

Ruladă cu gem şi ciocolată albă

Ruladă cu gem şi ciocolată albă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.