Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Printeaza

O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni.

Ingrediente:Ruladă cu frişcă şi căpşuni

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 praf sare
  • ulei pentru uns tava
  • pentru crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic intaritor de frisca
  • capsuni

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile spumă cu za­hărul şi sarea, apoi adaugi câte o lingură de apă fierbinte, ames­tecând continuu. Baţi albuşurile spumă şi încorporezi în spumă crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cernută, ames­tecând uşor cu lingura, de jos în sus.

In tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, torni compoziţia pufoasă şi o dai la cuptor, la 180 de grade, timp de 25 de minute. Scoţi blatul pe o altă coală de hârtie şi îl rulezi imediat.

Topeşti ciocolata pe baie de apă. Adaugi apoi frişca bătută cu în­tăritorul de frişcă. Adaugi zahă­rul vanilat şi căpşunile spălate, curăţate şi tăiate feliuţe. Peste blatul rece, adaugi crema şi ru­lezi. Ornezi după preferinţe.

Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Ruladă cu frişcă şi căpşuni

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.