Rulada fina cu miez de pere

Printeaza

Rulada fina cu miez de pere

Ingrediente:Rulada fina cu miez de pere

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 125 g făina
  • 1linguriţă praf de copt
  • 50 g unt
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • 1 vârf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • hârtie de copt

Pentru umplutură

  • 1 kilogram de pere
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 albuşuri
  • 2 linguri de zahăr

Preparare:

Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180°C. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gă lbenuşurile frecate cu sare şi cu untul topit, praful de copt stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie. La sfârşit se pune făina cernută, amestecându-se încet să nu se formeze cocoloaşe.

Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă la cuptor aproximativ 10 minute, se scoate şi se răstoarnă pe un şervet umed. Se desprinde hârtia de copt, apoi se lasă să se răcească. Se spală şi se curăţă perele de coajă, se taie felii foarte subţiri sau se rad pe răzătoarea mare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă cu zahărul tos şi cel vanilat.

Astfel, crema obţinută se toarnă pe toată suprafaţa blatului, se rulează cu atenţie să nu iasă din blat, se pune în folie de aluminiu şi se mai bagă 15-20 de minute la cuptor. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se taie felii potrivite.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu fac des rulada cu mere.

    Ingrediente:
    4 cani de faina
    1 cub de drojdie
    o mana de zahar
    1/2 kg unt
    1/2 cana de lapte
    cateva galbenusuri
    1 praf de copt
    sare
    scortisoara
    mac
    nuca
    mere
    zahar vanilat

    Mod de preparare:

    In mijlocul fainii se face cuib, se pun galbenusurile, drojdia, praful de copt, praful de sare, zaharul si untul taiat bucatele se amesteca bine toate ingredientele, pana incepe sa se incorporeze untul in faina.

    Se adauga laptele si se continua sa se framante pana devine o coca moale nu trebuie sa se topeasca de tot untul- cand aluatul e gata framantat se face sul si se lasa la dospit circa o ora.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.