Rulada din piept de pui si galbiori

Printeaza

Rulada din piept de pui si galbiori din: piept de pui, morcov, usturoi verde, galbiori, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Rulada_din_piept_de_pui_si_galbiori

  • 1 piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 morcov
  • 6 fire usturoi verde
  • 200 g galbiori uscate
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Rehidratezi gălbiorii tinp de 1 oră, în apă rece. Tai pieptul de pui în două, îl speli şi-l ştergi cu un şervet absorbant.

Ambalezi carnea de pui într-o folie de plastic şi o baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până obţii „foi” de carne.

Le presari cu sare şi piper după gust.

Cureţi morcovul, îl speli şi îl tai în bastonaşe. Pe fiecare bucată de carne, aşezi bastonaşe de morcov, fire de usturoi şi gălbiori. Rulezi, legi cu aţă de bucătărie şi prinzi rulourile pe laterale cu scobitori, ca să nu se desfacă.

Presari rulourile cu sare şi piper după gust, le aşezi în tavă şi le stropeşti cu ulei.

Incălzeşti cuptorul la 200 °C. Coci rulourile 10 minute la această temperatură (foc iute), apoi continui coacerea 15-20 de minute, la 180 °C (foc mediu).

Rulada trebuie să fie uşor rumenită, pătrunsă în interior, dar nu uscată, lucru care se poate proba cu ajutorul unei scobitori. Porţionezi rulada când s-a mai răcit. O poţi servi şi rece, ca aperitiv.

Rulada din piept de pui si galbiori

Rulada_din_piept_de_pui_si_galbiori

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.