Rulada din piept de porc cu usturoi
PrinteazaRulada din piept de porc cu usturoi din: piept de porc, piper, usturoi, bulion, grasime, ceapa, morcov, sare, condimente.
- 1-2 kg piept de porc
- piper pisat
- usturoi
- 50 g bulion
- 50 g grăsime
- una-două cepe
- un morcov
- sare
- alte condimente, după preferinţă
Mod de preparare:
Coastele de la pieptul de porc se scot, carnea se bate, se sărează, se freacă cu usturoi pisat, se presară cu piper şi alte condimente şi se rulează strâns. Se leagă cu sfoară, se aşază într-o tavă cu grăsime încinsă şi se pune în cuptorul bine încălzit.
După ce s-a rumenit puţin pe toate părţile, se adaugă ceapa şi morcovul tăiate în felii, punându-se, din când în când, câte puţină apă, şi se stropeşte cu grăsimea din tavă.
Când este gata, se scoate, iar în tavă se adaugă bulion, apă şi se lasă să mai dea în câteva clocote, după care sosul se strecoară. Se dezleagă sfoara, mlada se taie felii şi se serveşte cu diverse garnituri după gust sau imaginaţie.
Pofta buna!