Rulada de vitel cu garnitura

Printeaza

Rulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare.

Ingrediente:Rulada_de_vitel_cu_garnitura

  • 1 kg muschi de vitel
  • crengute de rozmarin verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 7-8 cartofi pentru ganitura

pentru marinata:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu
  • piper proaspat macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă muşchiul de pieliţe, se spală cu apă rece şi se zvântă cu prosoape absorbante, apoi se desface cu un cuţit bine ascuţit pentru a căpăta o formă dreptunghiulară. Se bate uşor cu ciocanul de snitele, doar pentru a se netezi fibra, fara a o subtia.

Separat, se amesteca, intr-un castron mare, uleiul de măsline, vinul roşu, piperul proaspăt măcinat şi sarea, după gust. Se introduce bucata de carne în marinată şi se lasă două ore.

Se scoate muşchiul din marinată, se aşază câteva fire de rozmarin verde în mijlocul bucăţii de carne, se unge cu usturoi zdrobit, apoi se rulează muşchiul cât mai strâns, se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă încăpătoare. Peste ruladă se toarnă marinata, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce în cuptorul bine încins pentru circa o oră şi jumătate.

Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se scoate folia, se adaugă în tavă câţiva cartofi mici, se unge rulada cu sosul din tavă şi se lasă să se rumenească frumos deasupra. Se scot aţele, se taie rulada felii şi se servesc garnisite cu cartofi.

Rulada de vitel cu garnitura

Rulada_de_vitel_cu_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.