Rulada de vita cu ciuperci

Printeaza

Rulada de vita cu ciuperci din: vita, ciuperci, lanina, ulei, ceapa, cimbrisor, mustar, sare, piper, smantana, amidon.

Ingrediente:Rulada de vita cu ciuperci

  • 1 kg ceafă de vită
  • 200 g ciuperci
  • 100 g slănină
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă roşie
  • 1 linguriţă cimbrişor
  • sare
  • 1 linguriţă muştar
  • piper
  • 250 ml supă de carne
  • 150 ml smântână dulce
  • 1 linguriţă amidon

 

Mod de preparare:

Carnea se taie felii, care se bat uşor cu ciocanul. Slănina se taie cuburi şi se topeşte în puţin unt. Se adaugă ciu­percile tăiate felii şi se călesc împreună 3 minute.

Ceapa se taie mărunt, se amestecă apoi cu muştarul, o lingură de ulei, sare, piper şi cimbrişor, iar cu pasta obţinută se ung feliile de carne.

Trei sferturi din cantitatea de ciuperci se distribuie apoi pe felii, care se rulează, se leagă cu sfoară şi se prăjesc în ulei încins. Se toarnă apoi peste rulouri jumiătate din cantitatea de supă şi se fierb timp de o oră.

După acest interval se adaugă ciupercile şi supa rămasă şi se mai fierb împreună încă 5 minute. Se scot rulourile din supă, se dezleagă şi se taie felii.

Smântână dulce se omogenizează bine cu făină, se drege zeama din cratiţă cu acest amestec şi se fierbe sosul 10 minute, la foc slab.

Ruladele se servesc cu paste făinoase, stropite cu sosul de ciuperci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.