Rulada de rata cu portocale

Printeaza

Rulada de rata cu portocale din: rata, sare, boabe de piper, coriandru, unt, faina, portocale, miere, suc de lamaie, paine prajita, unt, smantana, ficat de rata, usturoi, nucsoara, condimente, patrunjel si migdale.

Ingrediente:Rulada_de_rata_cu_portocale

  • 1 rata mica
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • coriandru
  • 30 g unt
  • 30 g faina
  • 3-4 portocale
  • 1-2 linguri miere
  • suc de lamaie

umplutura:

  • 2 felii de paine prajita
  • 60 g unt
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • 100 g ficat de rata sau de porc
  • sare
  • 1-2 catei de usturoi
  • nucsoara
  • condimente
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 30 g migdale tocate

 

Mod de preparare:

Se taie pâinea cubule­ţe. Untul topit se amestecă cu ouăle şi smântână si se pune peste pâine. Se curăţă ficatul, si se toacă mărunt. Se zdro­beşte usturoiul şi se ames­tecă cu pâinea şi ficatul. Se asezonează cu condimente, pătrunjel si migdale. Se dezosează raţa şi se taie un buzunar în spirală, în care se pune umplutu­ra. Se rulează si se leagă cu sfoară.

Se pune rulada în tavă, se dă cu sare si piper şi se stropeşte cu apa în care au fiert oasele 15 minute. Se pune la cuptor şi se coace cea 60 de minute. Se stoarce sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 se se împart în felii. Se scoate sfoara. Se pune şi untul şi făina, apoi se fierbe. Se strecoară sosul, se pun: miere, suc şi felii de portocale.

Rulada de rata cu portocale

Rulada_de_rata_cu_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.