Ruladă de pui cu portocale

Printeaza

Ruladă de pui cu portocale

Ruladă de pui cu portocale

Ingrediente:

  • 4 piepturi de pui
  • o jumătate de conopidă
  • 8 cartofi
  • două portocale
  • 100 g unt
  • 200 ml lapte dulce
  • o frunză de dafin
  • 4 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb
  • două cuişoare
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Preparare:

Se face o marinată din sucul de portocale, vinul alb, frunza de dafin, cuişoarele, sarea şi piperul.

Se adaugă usturoiul tăiat în feliuţe, piepturile de pui dezosate şi tăiate în bucăţi mai groase. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se dă la rece pentru 30 de minute, amestecând din când în când ca să se întrepătrundă aromele.

Conopida se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se lasă să se răcească.

Se scot bucăţile de pui din marinată, se pun bucheţele de conopidă la mijloc, se condimentează, se rulează şi se leagă cu o aţă de bucătărie.

Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cuptor pentru 20-30 de minute.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se pasează, se amestecă bine cu untul, laptele dulce, puţin ulei, sarea şi piperul.

Ruladă de pui cu portocale

Ruladă de pui cu portocale.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place rulada de pui. O sa incerc si variant voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.