Rulada de pui cu ciuperci

Printeaza

Rulada de pui cu ciuperci din: piept de pui, mier,e prune, smantana, piper, vin, unt, ciuperci, cartofi.

Ingrediente:Rulada de pui cu ciuperci

Pentru ruladă:

  • 4 bucăţi piept de pui
  • 1 lingură miere
  • 10-12 prune uscate

Pentru sos:

  • 1 lingură boabe piper roşu şi negru
  • 100 ml smântână
  • 100 ml vin alb
  • 50 g unt

Pentru garnitură:

  • 250 g ciuperci
  • 50 ml vin alb
  • ulei

Pentru cornuleţele din cartofi:

  • 800 g cartofi
  • 100 g făină
  • 2 ouă + 1 gălbenuş

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii, spală-i şi fierbe-i în apă cu sare. Pasează-i fierbinţi şi fă un piure. Adaugă făina şi ouăle. Lasă să se răcească, apoi modelează covrigeii pe o masă presărată cu făină.

Intr-o tavă unsă cu ulei aşază covrigeii. Lasă-i la dospit 15 minute, apoi unge-i cu gălbenuş folosind o pensulă şi dă-i la cuptor, la foc puternic.

Spală ciupercile şi căleşte-le în puţin ulei. între timp, şterge pieptul cu un şervet de bucătărie, crestează-l la mijloc, unge-l cu miere şi pune câte 2-3 prune uscate fără sâmburi. Prinde cu scobitori.

Intr-o tigaie, prăjeşte rulada la foc mediu, pe fiecare parte.

Pentru sos, amestecă vinul cu uleiul folosit la prăjirea ciupercilor, pune piper şi smântână şi dă-l într-un clocot la foc domol, amestecând continuu. La final, adaugă untul.

Serveşte rulada de pui alături de cornuleţele din cartofi, ciuperci şi sos alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.