Ruladă de pui cu cartofi si sos

Printeaza

Ruladă de pui cu cartofi si sos din: piept de pui, sunca, cartofi, unt, patrunjel, menta, usturoi, pesmet, oua, morcovi, otet de mere, ulei, sare, piper, ardie iute.

Ingrediente:Rulada_de_pui_cu_cartofi_si_sos

  • doua piepturi de pui
  • 8 felii de sunca
  • 800 g cartofi
  • 100 g unt
  • doua legaturi de patrunjel
  • o lingura cu menta
  • 4 catei de usturoi
  • 100 g pesmet
  • doua oua
  • 4 morcovi
  • 50 ml otet de mere
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • ulei
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Piepturile de pui se dezosează, se taie în jumătăţi şi se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se condimentează, se aşază pe fiecare câte o felie de şuncă şi se rulează. Se trec prin ou şi pesmet, se prăjesc în ulei încins apoi se scot cu spumiera pe şervete absorbante şi se păstrează la cald.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, apoi se scot într-un bol şi după ce s-au răcit se taie rondele. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare.

Se scot într-un bol, se pasează, se amestecă bine cu sare, piper, unt şi ulei. Se adaugă puţin din zeama în care au fiert şi se formează bile cu cu ajutorul unei linguri de îngheţată. Pătrunjelul se toacă împreună cu menta, se pune într-un bol, se amestecă bine cu oţetul, uleiul de măsline, sare şi piper.

La sosul de patrunjel se mai poate adauga si ardei iute tocat marunt.

Ruladă de pui cu cartofi si sos

Rulada_de_pui_cu_cartofi_si_sos

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foate bine arata rulada asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.