Rulada de pui cu bacon si spanac
PrinteazaRulada de pui cu bacon si spanac din: pui, mustar, bacon, ceapa, urzici/spanac, oua, usutroi, pătrunjel verde tocat, ulei, supă de legume/pui, făină, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 1 pui (1,4 kg)
- 1 lingură cu muştar
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- 250 g urzici/spanac
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri cu pătrunjel verde tocat
- 2 linguri cu ulei
- 250 ml supă de legume/pui
- 2 linguri cu făină
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Dezosează puiul şi pune carnea între două folii. Bate-o uşor cu ciocanul, presară deasupra sare şi piper şi unge-o cu muştar.
Taie cubuleţe baconul şi rumeneşte-le împreună cu ceapa tăiată fin. Adaugă urzicile/spanacul blansat si amesteca. Pune apoi ouăle, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul.
Când amestecul a devenit uşor lipicios, dă-l deoparte şi lasă-l să se răcească. Unge bucata de carne cu amestecul de bacon şi urzici/spanac, rulează şi leagă cu aţă alimentară.
Rumeneşte rulada în uleiul încins, toarnă deasupra supa şi dă la cuptor pentru 50 de minute.
Scoate rulada şi ţine-o la cald, adaugă făina în sosul rămas şi dă-l într-un clocot. Feliază rulada şi serveşte-o cu garnitură de cartofi fierţi şi sos.
Rulada de pui cu bacon si spanac
Pofta buna!