Ruladă de porc umplută cu hribi

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde.

Ingrediente:Ruladă de porc umplută cu hribi

  • 500 g file de porc
  • 1/2 pahar vin alb
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

pentru umplutură:

  • 250 g hribi
  • 4 linguri ulei de măsline extra­virgin
  • 2 căţei de usturoi
  • 1/2 ardei iute
  • 1 legătură de pătrunjel

pentru decor:

  • 1 salată verde

 

Mod de preparare:

Taie fileul de porc pe lungime, din centru spre margini, în aşa fel încât să obţii o foaie de carne. Bate carnea cu ciocanul de şniţele pentru a-i da o grosime unifor­mă şi condimenteaz-o cu sare şi piper, după gust.

Rumeneşte usturoiul necurăţat într-o tigaie cu jumă­tate din cantitatea de ulei încins şi cu ardeiul iute; adaugă hribii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi sotează-i, la foc mare, timp de 5 minute, adăugând pătrunjelul la sfârşit.

Pune ciupercile sotate peste carne şi ruleaz-o strâns pe lungime, apoi leag-o cu aţă de bucătărie. Pune sare şi piper, după gust, stropeşte cu ulei de măsline, apoi dă-o la cuptor, la 220° C, pentru circa 20 de minu­te.

După 10 minute de stat în cuptor, toarnă vinul peste ruladă. Indepărtează aţa de bucătărie şi serveşte rulada caldă, tăiată felii, pe pat de salată verde.

Variante: Poţi adăuga la umplutura de ciuperci fulgi de cereale şi rozmarin tocat mărunt.

Ruladă de porc umplută cu hribi

Ruladă de porc umplută cu hribi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.