Rulada de porc cu omleta
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si piper.
- 800 g muşchi porc
- 100 g şuncă afumată
- 200 g ciuperci
- 2 ouă
- 1 lingură caşcaval ras
- 1 căţel usturoi
- rozmarin măcinat
- vin alb sec
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea o speli, o scurgi, o tai pe lungime, astfel încât să obţii o felie de carne care se poate rula. Baţi cu ciocanul de şniţele, apoi condimentezi şi laşi deoparte. Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras, apoi sărezi, piperezi şi o prăjeşti în puţin ulei, la fel ca o omletă.
Separat, amesteci ciupercile şi usturoiul, le căleşti în puţin ulei la focmic. Incingi cuptorul. Pe felia de carne aşezi uniform feljile de şuncă afumată, omleta şi ciupercile, apoi rulezi şi o legi cu o sfoară în spirală.
Presari sare, piper, rozmarin, o ungi cu ulei şi stropeşti cu vin alb. Dai la cuptor aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata tai sfoara şi o scoţi. Tai felii şi o serveşti caldă, ornată cu ciuperci şi pătrunjel verde.
Pofta buna!