Rulada de porc cu mere

Printeaza

Rulada de porc cu mere din: vrabioara de porc, prosciutto, mere, vin, supa de pui, ulei, unt, sare, piper, hribi, spanac, ceapa, usturoi, coniac, cimbru, nucsoara, rozmarin.

Ingrediente:Rulada de porc cu mere

  • 800 g vrăbioară de porc (o singură bucată)
  • 100 g prosciutto
  • 4 mere verzi
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml supă concentrată de pui
  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 2 linguri de unt
  • sare şi piper negru după gust

Pentru umplutură:

  • 30 g hribi deshidrataţi
  • 200 g spanac proaspăt
  • 1 măr
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml coniac
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriţă de cimbru uscat
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1 linguriţă de rozmarin uscat
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Rehidrataţi hribii în apă fierbinte până când se înmoaie. Apoi tocaţi-i mărunt şi păstraţi apa în care i-aţi hidratat.

Pentru umplutură, curăţaţi, clătiţi şi uscaţi spanacul, apoi căliţi-l într-o lingură de unt.

Asezonaţi cu nucşoară rasă, piper negru şi sare. Lăsaţi să se răcească.

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, apoi tăiaţi mărul în cubuleţe. Intr-o tigaie încălziţi untul rămas (cel pentru umplutură) şi căliţi ceapa. Imediat ce s-a caramelizat, adăugaţi usturoiul, merele şi ciupercile. Presăraţi cimbrul şi rozmarinul, după care turnaţi coniacul în amestec. Imediat ce lichidul a scăzut, asezonaţi cu sare şi piper negru.

Crestaţi carnea pe mijloc pentru a o putea desface într-un dreptunghi. Intindeţi şunca prosciutto pe o folie alimentară, aşezaţi carnea deasupra şi asezonaţi cu sarea şi cu piperul negru. Puneţi spanacul peste carne, apoi umplutura cu mere. Rulaţi carnea cu grijă şi legaţi rulada obţinută cu sfoară de bucătărie.

Prăjiţi-o pe toate părţile în uleiul de măsline încins.

Intr-o tavă aşezaţi merele curăţate de coajă, de seminţe şi tăiate în sferturi. Stropiţi-le cu ulei de măsline, apoi puneţi şi carnea din tigaie tot aici. Degresaţi tigaia cu vinul şi turnaţi lichidul în tavă. Introduceţi în cuptorul preîncălzit la 190°C până când este gata, aproximativ 35 de minute.

Luaţi carnea, treceţi prin strecurătoare sucul rămas de la friptură, apoi turnaţi-l într-o cratiţă. Deasupra puneţi supa de pui şi apa în care aţi rehidratat ciupercile. Imediat ce sosul a scăzut, adăugaţi untul. Cu ajutorul unui inel de bucătărie, formaţi cercuri din mărul pasat, aşezaţi feliile de carne deasupra şi stropiţi cu sos.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.