Ruladă de legume

Printeaza

Ruladă de legume

Ingrediente pentru aluat: Rulada de legume

  • 300 g făină
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingură oţet
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g mazăre din conservă
  • 250 g fasole verde de la con­gelator
  • 2 morcovi
  • 2 cepe roşii
  • 50 g margarină
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură amidon
  • 1 linguriţă condi­ment
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod preparare aluat:

Amesteci făina cu uleiul, oţetul şi un praf de sare şi frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească 1 oră.

Mod preparare umplutura:

Cureţi morcovul şi-l pui la fiert în apă rece cu sare. Scurgi mazărea, laşi fasolea să se decongeleze, iar ceapa o cureţi, o tai mărunt şi o căleşti puţin în ulei. Topeşti apoi margarina, adaugi făina şi amidonul, le rumeneşti puţin şi stingi cu o supă preparată din 300 ml apă şi condi­ment.

Mai dai sosul într-un clocot-două şi-l dai deoparte. După ce a fiert morcovul, îl tai cubuleţe şi-l amesteci cu mazărea, fasolea, ceapa călită, sosul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Imparti aluatul in 2 bucati, din care intinzi 2 foi. Pui pe fiecare jumatate din cantitatea de umplutura, rulezi cu grija si dai ruladele la cuptor, intr-o tava de aragaz unsa cu margarina, pentru 30-35 de minute.

Ruladă de legume

Rulada de legume

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.