Rulada de curcan cu ienibahar

Printeaza

Rulada de curcan cu ienibahar din: piept de pui, telina, zeama de lamaie, sunca, ardei, mascarpone, crema de branza, muguri de pin, supa, unt, ienibahar, sare, piper.

 

Ingrediente:Rulada_de_curcan_cu_ienibahar

  • 1,5 kg piept de curcan
  • 300 g ţelinâ
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 250 g şuncă afumată
  • 100 g ardei gras roşu
  • 100 g mascarpone
  • 50 g cremă de brânză
  • 100 g muguri de pin
  • 200 ml supă clară de pui/legume
  • 4 linguri cu unt
  • 1 vârf de cuţit de ienibahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180° C. Spală, curăţă şi feliază subţire ţelina, stropeşte-o cu zeama de lămâie.

Feliază şunca, taie cubuleţe ardeiul curăţat de sâmburi şi cotor, amestecă mascarpone, crema de brânză, mugurii de pin traşi intr-o tigaie (fără ulei).

Asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Intinde carnea şi bate-o uşor. Presară sare, piper şi ienibaharul, aşazâ deasupra feliile de ţelină una lângă alta, şunca, ardeii cubuleţe şi amestecul de mascarpone.

Rulează carnea şi leag-o cu aţă de bucatărie, apoi rumeneşte-o în untul înfierbântat.

Pune rulada într-o cratiţă mai adânca, toarnă deasupra untul în care s-a rumenit şi supa şi dâ-o la cuptor pentru 75-90 de minute.

Scoate rulada de curcan pe un platou, feliaz-o potrivit şi serveşte-o cu garnitura de legume.

Rulada de curcan cu ienibahar

Rulada_de_curcan_cu_ienibahar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.