Rulada de creier

Printeaza

Rulada de creier

Ingrediente:Rulada de creier

  • 150 g unt
  • 120 g făina
  • 400 ml lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • 10 g sare
  • 1 legătură pătrunjel
  • 200 g smârtână
  • 6 ouă
  • 1 creier
  • 50 g caşcaval
  • 100 sau 200 ml sos alb

 

Mod de preparare:

Faci un sos din unt, făină şi lapte. îl amesteci cu caşcavalul ras, sarea, pătrunjelul tocat, smântână şi ouăle întregi. După ce s-a răcit, îl întinzi pe o tavă bine unsă şi presărată cu făină şi îl coci la foc iute până se dezlipeşte uşor de tavă.

Se scoate în cârpa presărată cu făină. Foaia o umpli cu creierii preparaţi, o rulezi şi o pui iarăşi în tavă şi o ţii 10 minute la cuptor. O serveşti cu unt topit, caşcaval ras ori cu sos alb. Sosul alb îl subţezi cu smântână şi îl acreşti cu zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.