Rulada de ciolan afumat

Printeaza

Rulada de ciolan afumat din: ciolan, ceapa, usturoi, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_de_ciolan_afumat

  • 1 ciolan afumat
  • 1 ceapă
  • 6+3 căţei usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se spală ciolanul, se pune în oală, se toarnă peste el apă atât cât să îl acopere bine, apoi se adaugă ceapa şi usturoiul curăţate, foile de dafin, boabele de piper şi puţină sare.

Se fierbe la foc moderat 1,5-2 ore sau până când carnea se desprinde de pe os. Se scoate din vas, se lasă puţin la răcit, după care se desface ciolanul cu grijă şi se scoate osul.

Usturoiul rămas se pisează, se amestecă cu sare şi 2-3 linguri de zeamă de fiert. Se întind 2-3 rânduri de folie de bucătărie şi se pune ciolanul cu partea şoricului pe folie.

Se aranjează în mod egal carnea peste şoric, se unge cu crema de usturoi, se presară piper, apoi se rulează strâns, se înfăşoară în folie şi se strânge la capete.

Se păstrează la rece pentru o noapte.

Rulada de ciolan afumat

Rulada_de_ciolan_afumat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.