Rulada de ciocolata neagra

Printeaza

Rulada de ciocolata neagra din: ciocolata neagra, unt, galbenusuri, frisac, piure de castane, zahar pudra.

Ingrediente:Rulada_de_ciocolata_neagra

  • 300 g ciocolata neagra cu peste 60% cacao
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml plus 100 ml frisca batuta
  • 150 g piure de castane

pentru servit:

  • 50 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. După ce s-a topit ciocolata se trage de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile şi untul. Se amestecă bine. Când amestecul s-a mai răcorit, se adaugă 300 ml frişcă bătută.

Pe o folie alimentară se pune amestecul de ciocolată cu frişcă, se lasă un pic să se întărească, se rulează cu atenţie şi se aşază într-o formă. Se dă la rece pentru două ore. Se scoate rulada, se îndepărtează folia şi se aşază pe platoul de servit.

Se mixează puţin piureul de castane decongelat şi apoi se amestecă cu cele 100 ml de frişcă bătută. Se acoperă rulada, se trasează linii cu dinţii unei furculiţe şi se presară cu zahăr pudră pentru a da impresia de ninsoare.

Rulada de ciocolata neagra

Rulada_de_ciocolata_neagra

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.