Rulada cu spanac si branza

Printeaza

Rulada cu spanac si branza

Ingrediente:Rulada cu spanac si branza

Pentru rulada:

  • 2 linguri parmezan ras
  • 50 g faina
  • 2 linguri faina de porumb (malai)
  • 75 g branza cedar rasa
  • 125 ml lapte
  • 4 oua separate
  • 2 linguri arpagic taiat

Pentru umplutura:

  • 350 g spanac taiat foarte marunt
  • 100 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 1 catel usturoi pisat
  • 2 linguri plante aromatice (patrunjel, hasmatuchi)

Pentru sosul de tomate:

  • 6 rosii taiate marunt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ketchup

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul. Se tapeteaza o tava de 20×30 cm cu hartie pergament unsa cu unt. Se presara jumatate din cantitatea de parmezan.

Se cerne faine, se adauga branza cedar. Se amesteca cu o lingura de lemn laptele, galbenusurile si arpagicul. Se bat albusurile pana se ridica usor. Se incorporeaza incet in amestecul de branza si se asezoneaza. Se toarna in forma si se coace 10 –15 minute.

Intre timp se intinde o hartie pergament unsa cu unt si presarata cu parmezan. Se scoate rulada pe aceasta, apoi se curata prima hartie pergament. Se acopera cu un servet cald si umed si se lasa la racit.

Umplutura:

Se pune spanacul la fier 3-5 minute. Se amesteca branza cu smantana, se adauga spanacul, usturoiul si plantele aromatice, se asezoneaza.

Sosul:

Se amesteca rosiile cu mixerul pana ce se formeaza un piure. Se adauga zaharul, bulionul si ketchup-ul si se mai amesteca 1 minut. Se asezoneaza.

Se aseaza amestecul de spanac peste rulada. Se ruleaza. Se taie in 8 bucati. Se serveste cu sosul de tomate si salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.