Rulada cu sorici si carne de porc

Printeaza

Rulada cu sorici si carne de porc  din: sorici, carne de porc, ciuperci, ceapa, cimbru, concentrat de legume, vin, piper, foi de dafin, usturoi, oua.

Ingrediente:Rulada cu sorici si carne de porc

  • 1 bucată de şorici potrivită
  • câteva feliuţe de pulpă de porc cât să acopere şoriciul
  • 200 g carne tocată
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • 1 ceapă mică
  • cimbru
  • 2 linguriţe concentrat de legume
  • 1 pahar vin
  • piper măcinat si boabe
  • foi de dafin
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ouă fierte
  • 1 ou crud

Mod de preparare:

Aşezi şoriciul pe masa de lucru şi-l acoperi cu bucăţile de carne de porc după ce au fost bătute bine cu ciocanul de şniţel. Piperezi.

Deasupra pui următoarea compoziţie: tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei până se îngălbeneşte, după care adaugi carnea tocată.

Continui călirea până ce carnea se desface bucăţi. Adaugi ciupercile scurse şi tăiate în bucăţi mai mici, apoi mai căleşti totul puţin.

La final, adaugi 1 linguriţă concentrat de legume, sare, piper, puţin cimbru, după gust, iar când s-a răcit suficient, adaugi în compoziţie 1 ou crud.

Aşezi totul peste carnea de porc, iar la mijloc, deasupra, în linie dreaptă, aşezi ouăle fierte şi tăiate pe jumătate.

Rulezi cu grijă, legi cu aţă bine să nu se desfacă, iar capetele le coşi ca să nu iasă compoziţia, în timp ce fierbe rulada.

Aşezi totul într-o tavă adâncă, acoperi cu apă, adaugi paharul de vin, piperul boabe, foaja de dafin, cimbrul, usturoiul şi o linguriţă de concentrat de legume.

Fierbi rulada la foc mic până ce e fiert şoriciul. Scoţi apoi rulada pe un fund de lemn şi o laşi să se răcească.

Scoţi aţele şi o dai la frigider până a doua zi când o tai cu un cutit ascutit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.