Rulada cu somon si peste alb

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel,  ulei de masline.

Ingrediente:Rulada cu somon si peste alb

  • un pachet foi de plăcintă
  • un fileu peşte alb
  • 400 g somon proaspăt
  • 175 g somon afumat
  • 1 fenicul
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei graşi
  • o legătură ceapă verde
  • 2 ouă
  • o lingură de pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Somonul proaspăt se spală, se curăţă de piele şi oase, se toacă mărunt şi se pune într-un bol.Somonul afumat se taie cubuleţe, se pune peste cel crud, se presară sare şi piper, se ames­tecă şi se introduc la rece pentru 10 minute.

Fileul de peşte se spală, se scurge de apă, se toacă mărunt şi se amestecă împreună cu cele două tipuri de somon. Se adaugă ouăle, feniculul tocat, pătrunjelul spălat şi tocat, sarea şi piperul după gust.

Se presară pesmetul, se amestecă totul şi, dacă este prea moale, se mai adaugă puţin pesmet.

Se ung foile de plăcintă cu ulei, se suprapun şi se taie drep­tunghiuri mai mari.

Se pune compoziţie pe o margine a foii, se rulează având grijă să nu iasă compoziţia pe la capete şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei.

Se ung cu ulei, se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce foile de plăcintă au devenit aurii, adică 25-30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.