Rulada cu ricotta, spanac si busuioc

Printeaza

Rulada cu ricotta, spanac si busuioc din: făină, oua, apa, sare, ricotta, spanac, parmeza, unt, ceapa, busuioc, nucşoară, piper, salvie proaspata.

Ingrediente:Rulada cu ricotta, spanac si busuioc

  • 200 g făină
  • 2 ouă
  • apă
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • 50 unt
  • 1 ceapă mică
  • busuioc
  • nucşoară
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 200 g unt
  • 100 g par­mezan
  • salvie proaspătă

Mod de preparare:

Amesteci făina cu ouăle şi puţină sare, după care în­cepi să frămânţi, până vei obţine un aluat omogen. Adaugi atata apă cât să obţii un aluat elastic şi uşor de modelat. întinzi cu sucitorul o foaie puţin mai groa­să decâfcea pe care o faci pentru tăiţeii de casă.

Opăreşti spanacul câteva minute, îl toci mărunt şi îl laşi să se scurgă bine de zeamă.

Ceapa o tai mă­runt şi o căleşti în untul încălzit în prealabil, până devine sticloasă. Intre timp, amesteci ricotta cu oul, parmezanul ras, sare şi pi­per după gust, puţin busuioc şi nucşoară.

Adaugi ceapa călită şi răcită şi amesteci bine. Storci bine spanacul şi îl încorporezi în amestecul de ricotta. între timp, pui o oală cât mai încăpătoare ca şi lăţime cu apă şi puţină sare la fiert.

Intinzi compoziţia uniform p6 foaia de aluat, lăsând 1 -2 cm liberi pe margine, pentru a nu ieşi umplutura. Rulezi aluatul cât mai strâns şi închizi cele două capete ale ruioului.

Aşezi ruloul , pe un prosop de bucătărie curat şi îi legi ia capete cu o sfoară.

Dacă rulada este prea lungă şi nu încape în oală, o îndoi uşor, cât să înca­pă. Când începe să fiarbă apa, aşezi rulada în oală şi o laşi să fiarbă 30-35 de minute.

După acest timp scoţi rulada, o despachetezi şi o tai în felii de 4-5 cm. Aşezi feliile de ruladă într-o tavă termoreziştentă şi torni peste ele sosul.

Pentru sos, topeşti untul, adaugi parmezanul ras şi salvia proaspătă şi tocată mărunt sau uscată. Razi dea­supra puţin parmezan şi dai la cuptorul preîncălzit circa 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.