Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval
PrinteazaRulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval din: muşchi de porc, şuncă presată, caşcaval, ciuperci din conservă, făină, ulei, castraveţi muraţi, muştar, ouă, lămâie, tarhon, iaurt, ulei, sare, piper.
- 400 g muşchi de porc
- 120 g şuncă presată
- 200 g caşcaval
- 200 g ciuperci din conservă
- 80 g făină
- 40 ml ulei
Pentru sos:
- 200 g castraveţi muraţi
- 40 g muştar
- 3 ouă
- 1/2 lămâie
- 1 linguriţă tarhon
- 200 ml iaurt
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi muşchiul de porc, îl baţi bine şi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui în mijlocul bucăţilor de carne câte o felie de şuncă şi câte o bucată de caşcaval. Impachetezi, dai prin făină, prinzi cu scobitori şi prăjeşti pe ambele părţi.
După ce s-au rumenit, adaugi ciupercile tăiate şi acoperi hecare bucată de carne cu o felie de caşcaval. Le introduci la cuptor pentru a se gratina.
Fierbi două ouă, le tai mărunt, toci castraveţii cubuleţe şi îi storci de zeamă. Faci la mixer o maioneză dintr-un gălbenuş crud, muştar, sare, piper, ulei şi puţină zeamă de lămâie. Amesteci maioneza cu iaurtul.
Adaugi în sosul de maioneză tarhonul tăiat mărunt, ouăle tocate şi cubuleţele de castraveciori. Serveşti muşchiul de porc cu sosul de iaurt, cartofi prăjiţi şi legume fierte.
Rulada cu muschi de porc, sunca presata si cascaval
Pofta buna!