Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata

Printeaza

Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao, zahăr vanilat bourbon, mascarpone, frisca, zahar pudra, dulceaţă de mure (sau de afine), ciocolată, frişcă lichidă, unt.

Ingrediente:Rulada_cu_mure_mascarpone_si_glazura_de_ciocolata

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 lingură cacao
  • 1/2 plic zahăr vanilat bourbon

Pentru cremă:

  • 125 g mascarpone
  • 125 g frişca
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 plic zahăr vanilat bourbon
  • câteva linguri de dulceaţă de mure (sau de afine)

Pentru glazură:

  • 125 g ciocolată
  • 50 ml frişcă lichidă
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu 3 lin­guri de zahăr, iar gălbenuşul îl freci cu 1 lingură de zahăr şi cu zahărul vanilat.

Uneşti cele 2 compoziţii, cerni deasupra cacao amestecată cu făină, întinzi compoziţia rezultată într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dai tava la cup­tor, la foc potrivit.

Când e gata, scoţi tava, laşi foaia la răcit şi aşezi peste ea crema pregătită. Baţi frişca spumă şi încorporezi în ea brânza mascarpone, nu înainte de a o bate spumă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat.

Mixezi bine şi aşezi un strat uniform pe foaia de ruladă. Deasupra pui câteva linguri de dulceaţă de mure (sau de afine), rulezi uşor şi o ţii la frigider timp de 1 oră.

Glasezi prăjitura cu glazură de ciocolată şi o decorezi cu grătar de ciocolată albă. Poţi pregăti prăjitura şi cu afine, în funcţie de gust şi de sezon.

Rulada cu mure, mascarpone si glazura de ciocolata

Rulada_cu_mure_mascarpone_si_glazura_de_ciocolata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi dai si mie din rulada asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.