Ruladă cu murături

Printeaza

Ruladă cu murături din: pulpa de porc, muraturi, sare, piper, morcovi, praz, unt, usturoi, ceapa, ardei, castarveti murati, vin si caramel.

Ingrediente:Rulada_cu_muraturi

  • 800 g pulpa de porc
  • 300 g muraturi
  • sare
  • piper
  • 500 g morcovi
  • 300 g praz
  • 1 lingura unt
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • cateva feliute de castraveti murati
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri caramel

 

Mod de preparare:

Se spală carnea şi se scurge de apă. Se foloseşte un cuţit ascuţit pentru a face nişte găuri în carne şi se introduc acolo murăturile (găurile se fac în formă de mozaic). Se asezonează carnea cu sare şi piper, pe toate părţile şi se pune într-o tavă. Se stropeşte cu apă şi se acoperă cu capac.

Se coace la 180° C, cca 50 de minute. Se stropeşte din când în când cu apă. Se curăţă morcovii şi se fierb până se înmoaie. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se spală prazul, se lasă să se usuce şi se taie feliuţe. Se feliază morcovii reci şi se călesc într-o lingură de unt.

Se scoate carnea din cuptor şi se păstrează la loc cald. Se adaugă caramelul, usturoiul tocat mărunt, ceapa şi ardeii cubuleţe. Se pun şi feliuţele de castraveţi muraţi şi la sfârşit se adaugă vinul. Se amestecă, se mai fierbe puţin şi se mai dă cu sare. Se taie carnea felii şi se toarnă deasupra sosul. Se poate servi cu garnitură de legume şi orez.

Ruladă cu murături

Rulada_cu_muraturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.